seo blog

Hvad står SEO for – forståelsen bag SEO

Hvad er egentlig SEO?

Søgemaskineoptimering vinder stigende popularitet, da flere virksomheder opdager dens fordele. For mange er konceptet imidlertid stadig en smule uklart.

I dette indlæg vil jeg besvare de to mest almindelige spørgsmål: “Hvad indebærer SEO?” og “Hvordan fungerer søgemaskineoptimering i virkeligheden?”

Google udgør en så betydelig indflydelse inden for informationssøgning og salg, at ingen virksomhed har råd til at forblive usynlig på relevante søgeforespørgsler, der vedrører deres specifikke branche. Hvis du ikke aktivt og kontinuerligt arbejder med din SEO, løber du en stor risiko for, at en af dine konkurrenter overtager din synlighed.

Google sætter pris på opdaterede websteder, og dette udgør en afgørende faktor for at forbedre din synlighed. Dette betyder, at du løbende skal opdatere, forbedre, teste og tilpasse din hjemmeside for at øge og fastholde din position i søgeresultaterne.

Øg din synlighed på søgemaskiner

Søgemaskineoptimering udgør en essentiel del af din digitale markedsføring og involverer brugen af forskellige teknikker til at forbedre din hjemmeside, så den bliver mere synlig i relevante søgninger på søgemaskiner som Google og Bing.

For at forenkle det: Hvis en søgemaskine f.eks. foretrækker hurtigt indlæste sider, kan SEO involvere forsøget på at fjerne alle hindringer, der gør din hjemmeside langsom, såsom store og tunge billeder, der påvirker indlæsningstiden.

Google hævdes at have over 200 forskellige rangeringsfaktorer, som du kan forsøge at påvirke gennem søgemaskineoptimering. Disse faktorer har til formål at evaluere tre vigtige aspekter:

1. Relevans – Hvor godt en side matcher en søgeforespørgsel.
2. Autoritet – Hvor troværdigt Google betragter indholdet på siden.
3. Kvalitet – Den tekniske kvalitet og brugeroplevelsen.

Hvordan virker SEO?

Søgemaskineoptimering handler om at organisere informationen på din hjemmeside eller i din webshop i overensstemmelse med de regler, der gælder for søgemaskineoptimering.

Søgemaskiner som Google og Bing bruger såkaldte søgemaskinecrawler til at gennemsøge websider. Disse robotter indsamler information fra siderne, indekserer dem og kategoriserer dem. Derefter analyserer algoritmerne siderne i indekset og bestemmer rækkefølgen, hvori siderne vises i søgeresultaterne for en given søgeforespørgsel.

For dem, der ønsker at arbejde med søgemaskineoptimering, drejer det sig om at fokusere på to ting: on-site og off-site optimering.

On-site optimering omhandler alle ændringer på din egen hjemmeside, dvs. forbedringen af websidens kvalitet. Der er forskellige meninger om, hvad der vægter mest blandt rangeringsfaktorerne, men mange er enige om, at overskrifter, metabeskrivelser, titler, kvalitetsindhold og struktureret data er gode steder at starte, når du begynder med on-site SEO. En hurtig og sikker hjemmeside belønnes også af Google. Jo mere relevant indhold din hjemmeside indeholder, desto bedre værdsætter både søgemaskiner og besøgende din hjemmeside.

Off-site SEO, som også kunne kaldes linkstrategi, handler om at skaffe links til din hjemmeside. Links er en indikation af din hjemmesides autoritet. Jo flere links, der peger til din hjemmeside og bekræfter dens værdi, jo bedre er det naturligvis for din synlighed.

I korte træk:

“SEO er kunsten at anvende forskellige teknikker til at påvirke søgemaskinerne, så de favoriserer din hjemmeside.”